تاریخچه شهرداری

تاریخچه شهرداری املش
تأسیس شهرداری املش در سال ۱۳۳۵ همزمان با ارتقاء رودسر به یک شهرستان مستقل صورت گرفت. که تحولی عظیم و سرنوشت ساز برای این سرزمین کهن بود و نام املش به عنوان یک شهر در جغرافیای گیلان ثبت گردید. در آن سالها خاندان صوفی سیاوش در این امر مهم تلاش گسترده ای داشتند. اولین شهردار املش، آقای احمدعلی صوفی فرزند ارشد نصراله خان (حاکم املش) بود. ایشان انسانی وارسته و عارف مسلک و از جمله مدیرانی بودند که در طول دو دوره شهردار شدند. در سال ۱۳۳۵ اعضای شورای ایالتی و ولایتی املش به اتفاق آراء، آقای عبدالعلی صوفی را به سمت شهردار این شهر برگزیدند. نامبرده با عزمی راسخ و تلاشی بی بدیل توانست خدماتی به یاد ماندنی و ارزنده به مردم املش ارایه دهد که هنوز هم آثار مطلوبش ماندگار است. شخصی که توانست املش را از نعمت آب، برق، جاده و … بهره مند کند. شهرداری املش در طول بیش از شصت سال از فعالیت خود پروژه های عمرانی و خدماتی زیادی را در املش بنیان نهاده است از جمله : تأسیس کشتارگاه، آتش نشانی، تأسیسات منبع آب، برق معابر، احداث بلوار و خیابان های جدید، تعریض معابر و کوچه ها، احداث پارک و فضای سبز، تأسیس باشگاه ورزشی و … این دستاوردها املش را از بافت روستایی به یک شهر زیبا و تقریباً با حفظ معماری بومی مبدل کرده است. هرچند که شهرداری این شهر همانند شهرهای بزرگ از درآمد عوارض کارخانجات صنعتی محروم می باشد و فقط از محل درآمد عوارض سطح شهر بودجه جاری و عمرانی اش را تأمین نموده و اقدام به زیبا سازی و توسعه شهری می نماید. البته شهرداری املش طرح های بزرگی در دست اقدام دارد که با اجرای آن در آینده نزدیک چهره شهر املش دگرگون و متحول خواهد شد. پروژه های راه اندازی تلویزیون شهری، اصلاح بلوارها، آسفالت کوچه ها و خیابانهای سطح شهر، آماده سازی و تجهیز پارک آبی زربیجار( بزرگترین پارک آبی شرق گیلان) و نصب مجسمه ها، نمادها و اِلمان های فرهنگی و تاریخی در سطح شهر و دهها طرح کوتاه مدت و دراز مدت که تداعی گر هویت یک شهر گردشگری با غنای فرهنگی و تاریخی باشد.
اعضای اولین دوره شورای انجمن ایالتی ولایتی املش عبارت بودند از : هادی عنایتی صوفی، سید مطهر علوی املشی، مسعود باباییان صوفی.
اعضای اولین دوره شورای اسلامی شهر املش عبارت بودند از: آقایان حسین بادفر، اسماعیل ترابی، محبوب امین املشی، سید اسحق غفاری و خانم انسیه لطیفی اُمام.